Minska matens miljöpåverkan
by admin - juni 27th, 2014.Filed under: Miljövänligt, Vegetarisk mat.
Maten som vi äter kan vara en starkt bidragande orsak till växthuseffekten, övergödning, spridning av gifter i naturen och annan negativ miljöpåverkan.
Men det finns mycket man kan göra för att minska matens negativa miljöpåverkan.
- Ät mindre mängd kött eller uteslut kött helt och hållet.
- Kasta så lite mat som möjligt.
- Välj frukt och grönsaker efter säsong
- Minska mängden godis, läsk, backverk och snacks.
- Välj ekologisk mat
- Odla så mycket mat som möjligt själv eller välj närproducerat
Att äta mindre mängd mat överhuvudtaget kan låta som en drastisk åtgärd för att minska växthuseffekten, men faktum är att det är en åtgärd som även kan förlänga livet. Studier har visat att en diet som innehåller ca 20% mindre mängd kalorier än det genomsnittliga intaget bidrar till att öka livslängden.